teasv.blogg.se

Svenska 1

Skriv ett debattinlägg

Publicerad 2013-04-22 09:19:00 i Allmänt

Skolor och alla hjärtans dag.

Hörde att skolorna tagit bort traditionen där eleverna kan köpa rosor till varandra på Alla hjärtans dag, anledningen var att INGEN skulle känna sig utanför om de nu mot förmodan inte skulle få en ros.
Tala om att curla på helt fel ställe och försöka göra ett jämlikt samhälle utav en skitsak.
Skolornas och samhällets ansvar är att plocka bort mobbing och samtidigt framhäva rätten till att tycka olika. Främja ett samhälle där alla har en plats och känner sig värdiga.
Däremot är det inte skolornas rätt att plocka bort struntsaker som uppvaktning på en bemärkelsedag.
Om någon vill köpa en ros eller ett anonymt kärlekskort till en hemlig flört eller härlig person så skall det vara möjligt.


Samhället kan ju inte styra vem som är värd en gåva tillika vem som inte är det?
Hur mycket krystat byråkratiskt bullshit är det?

I den bästa av världar så får alla något, i det sämsta så får man kämpa sig till en plats. Livet är inte en skridskobana där alla blir serverade utan som med allt så måste man kämpa.

Att plocka bort en ros och säga att det är för allas bästa är att förminska ett problem som ligger bortom triviala kärleksgåvor vilket ändå är bortglömt i morgon.

Jag säger bara äsch!

Instruktion

Alla hjärtans dag på skolan

På många skolor firas Alla hjärtans dag, och elever upplever denna dag på olika sätt. Therese Mc Donald beskriver sin upplevelse i blogginlägget ”Skolor och alla hjärtans dag” (ttela 14/2 2012).

Det pågår en debatt på din skola om hur ni ska fira Alla Hjärtans dag. Ett förslag är att eleverna ska ha möjlighet att via elevrådet köpa rosor till den de gillar. Du bestämmer dig för att skriva ett debattinlägg till skolans nättidning.

Skriv ditt inlägg. Redovisa din åsikt om Alla hjärtans dag-firandet på din skola. Argumentera utförligt för din åsikt. Presentera någon synpunkt från Mc Donalds inlägg som stöder din argumentation. Publicera ditt inlägg på din blogg.

Rubrik: Alla Hjärtans dag på skolan

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

URKUND Den e-postadress som skall användas vid inskick till Urkund är: [email protected] OBS! Kom ihåg att ni ska få ett kvitto från URKUND på att ni har skickat in dokumentet. Kvittot ska ni spara eftersom det är ditt bevis på att du har skickat in ditt dokument.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela